Modern, családbarát terek elegáns kivitelben

Salamon Zsuzsanna okleveles építészmérnök - illetve lakberendezőként indult a Style&Draw pályázatán, mert szenvedélye a különböző terek ki - és átalakítása. Küldetésének érzi, hogy segítsen az embereknek egy ingatlanból, lakásból valódi otthont varázsolni – mindezt persze folyamatosan haladva a korral, hiszen ahogy ő is mondja: fejlődni és tanulni sohasem késő...

Zsuzsanna szenvedélyes térszervezőként – azaz, tervezőként leginkább funkcionalitásban hisz. Azt vallja, hogy mindennek az alapja a helyes térszervezés, miközben a jó ízlés nem pénz kérdése.

A tervezői cél itt ebben az esetben egy modern bútorokkal berendezett, kortárs, családbarát enteriőr - csipetnyi eleganciával fűszerezve.

Tekintve, hogy a lakásba egy fiatal házaspár költözik majd óvodás korú kislányukkal, második gyermeket pedig egyelőre nem terveznek – ezért a lakást egy gyerekszobára, egy közösségi térre - konyha, étkező, teraszkapcsolatos nappali-, és egy hotelszerű háló-fürdő-gardrób blokkra osztottam – meséli Zsuzsanna.

A lakberendező a térszervezés során törekedett rá, hogy minél több természetes fény jusson az egyes helyiségekbe. A világítás megtervezésénél pedig alkalmazott központi, helyi és rejtett világításokat is.

Az eredeti fürdő-WC illetve szoba hármas átrendezésével, valamint a kamra lebontásával és a zuhanyzó előtérbe helyezésével, sokkal kevesebb lett fölösleges a közlekedő tér.

Az élhető terek tágasabbá tételét pedig Zsuzsanna a konyha átalakításával, valamint az eredetileg a nappali felé eső szobák összenyitásával valósította meg. Illetve eltolta még az előbb említett nappali falát is, így ennek köszönhetően már tényleg egy használható méretű konyha és ideális nappali tér kialakítására nyílt lehetőség.

Mivel a házaspár leginkább zuhanyozni szokott, ám a kicsi miatt mégis szükségesnek tartották a fürdőkádat, így Zsuzsa - a statikus engedélyét követően - a főfalban lévő nyílást eltolta, az engedélyezett két méteres engedélyezett nyílásszélességet pedig kettébontotta. Így alakult ki egy két oldalról megközelíthető fürdő blokk.

Praktikus kialakításának köszönhetően most így már az előszoba felől a vendégek is megközelíthetik, viszont a háló felől az intimebb, „hotel hangulat” is biztosított – ami a fürdőszobát illeti.

A fürdőszoba burkolata a manapság nagyon divatos cementlaphatású Zalakerámia Cementi családot kapta meg, egy Mapei középszürke fugával, míg a szanitereket a Ravak, a csaptelepeket pedig a Kludi minőségi kínálatából válogattam – magyarázza Zsuzsanna.

A mosó és szárítógép viszont már a gardróbba kerül – praktikusság, illetve helykihasználás szempontjából is így tartották ideálisnak a háziak, akik a gardróbszobát valóban használják.

Ezért a tervező - miután a kamra falát elbontotta – igyekezett az előszoba térben elhelyezett gardróbszekrényen kívül - egy olyan leülő felületet is kialakítani, mely fölött úgy lehessen majd felakasztani az éppen használatos kabátokat és felsőruházatokat, hogy ez sem a nappali, sem pedig a konyha felől nem nyújt majd rendezetlen látványt.

Mivel a házaspár nem dolgozik már az otthonukból, így külön munkaállomás kialakítására nem volt szükség, de ha mégis kellene, akkor egy laptop használatára az étkezőasztalnál és a kanapé asztalkájánál is bármikor van lehetőség.

A hivatalos iratok tárolására pedig az étkező melletti beugróban kialakított kis tálalószekrényben biztosítottunk helyet.

A nappaliba családbarát kanapé kerül, mely alkalmas a pihenésre, miközben játékra is csábít.

A konyha és a nappali elválasztására egy egyedi térelválasztó bútort tervezett a család számára Zsuzsanna, ami a konyha felől egy praktikus tálaló bútorként, a nappali felől viszont egy elegáns nappali bútorként funkcionál.

Ebben kapott helyet a bioethanol kandalló – mely kétségkívül a tér fókuszpontját képezi. Hangulata élvezhető a nappaliból – de az étkezőből és a konyharészből is.

Az egyedi Egger bútorlapból készült konyhát Egger munkalappal, IBD Marmorin mosogatóval és Porcelanosa üvegmozaikkal egészítette ki a lakberendező.

A konyha pedig egy igazi, kortárs, modern konyha lett: jól felszerelt Whirlpool gépekkel valóban minden igényt kielégít, funkcióját pedig még egy leugró álmennyezettel is hangsúlyozta a tervező, aki a berendezés összeválogatásakor kellemes színharmóniára törekedve, az anyagok és textúrák kiválasztásakor az otthonosságot szem előtt tartva, puha, vagy érdekes tapintású anyagokat választott.

Az egyedi bútorok mind Egger bútorlapból készültek. A lakás elektromos szerelvényeinek a Logus 90 szerelvénycsaládot használta Zsuzsa.

Mivel az ingatlanban központi fűtés van, így a Zehnder designradiátorai közül keresett és talált is ideillő (Metropolitan, Charleston) típusokat, a megfelelő színben kiválasztva – hiszen ezek több árnyalatban is kaphatóak. A nyílászárók pedig a Hofstadter kínálatából kerültek beépítésre.

Ami a felhasznált anyagokat illeti – Zsuzsa igazán minőségi, komoly gyártók anyagai és termékei közül választott és ajánlott a megbízó család számára: a beltéri falak a Trilak által kevert festékszíneket kapták, a felhasznált kőburkolatot a Geo’96-Kő-Tár, a teraszburkolatot az Otti manufaktúra forgalmazza.

A felhasznált tapétákat a Rovitex Rasch kollekciójából, míg a laminált parkettát az Innovatív Beltér Design Stúdió által forgalmazott Haro parkettagyár kínálatából választotta ki. A szőnyegek pedig a TopTrade által forgalmazott Ege szőnyegtípusának méretre gyártott verziói.

A bútorok zömmel a NivoHome által forgalmazott, Bydgoskie, BRW, illetve Gala bútorok, ezeket egészítette ki a Rovitex szöveteivel illetve függönyeivel.

Kiegészítőket a NivoHome kínálatából választott a lakberendező. A végeredmény pedig – mindezekkel együtt - egy kellemes, családbarát, de mégis elegáns otthon lett.

EZEKET OLVASTA MÁR?

Ez a funkció csak belépést követően érhető el! Csekkoljon be Ön is és utazzon Velünk a stílusos otthonteremtés izgalmas világába!